teisipäev, detsember 18, 2007

Meie jõulukalender on avanud juba pea kõik oma luugid. Sealt on meile vastu vaadanud kenad pildid. Pildi kohta jutustab iga laps oma jõululoo. Mõned neist juttudest on siin:
Elas kord üks ingel,kellele meeldisid jõulud. Ta küpsetas siis alati sada kooki. Ta aitas igaüht,kes oli kurb. Ja kõik olid õnnelikud. Rõõmsaid jõule- soovib ta.
Marie
Üks jõuluvana otsis üht majakest metsas. Kuid ta ei leidnud seda ja puhkes nutma. Ta istus seal kännu otsas ja nuttis. Tema juurde tuli üks vanake ja küsis:“ Miks sa nutad?“Jõuluvana jutustas talle oma murest ja vanamees juhatas ta majani.
Markus
Elas kord üks väike jänku. Ta oli väga rõõmsameelne. Ühel talvisel päeval läks jänku mängima. Teised jänkud juba mängisid lõbusalt. Nad läksid kelgutama. Aga äkki ilmus suur lumemägi ja jänku sai väga haiget. Siis tuli jänku vanaema ja vanaisa. Nad tegid jänkulapsele sooja jalavanni.
Keily
Jõuluvana tulek
Jõuluvana tuleb kaugelt, kaugelt. Ta tuleb suure saaniga. Seal ees on põhjapõdrad. Tal on suur kott. Ta toob headele lastele kingitusi. Mul on salmid , laulud peas. Nüüd jõuluvana tulebki ja ma loen talle luuletust. Siis hakkab jõuluvana kingitusi jagama.
Kaisa
Elas kord üks väike tüdruk, kelle nimi oli Krissu. Ta tahtis väga endale saada päris poni. Ta soovis seda niiii väga!
Kui jõuluvana tuli ta magas. Hommikul kui ta suurde tuppa läks nägi ta oma kingitust. Tal oli väga hea meel. Ta oli nii õnnelik! Ta ratsutas oma poniga. Ta pani talle nimeks Ritta.
Birgit

Kommentaare ei ole: